CERRUTI

Image
Image
Cerruti 1881 egy nemzetközi márka, mely az elegancia és az időtlen kifinomultság megtestesítője, melyet az olasz gyökerek és a párizsi divat találkozása kelt életre.

CERRUTI 1881 TÖRTÉNET


Antonio Cerruti két testvérével, és unokatestvérével együtt alapította a családi vállalkozást, a Cervo folyó partján megvásárolt malom területén, mely a mai napig működik. Szakmai elhivatottságukból adódóan az innovatív anyaghasználat és minőségi textiek felhasználása jellemezte őket. Hamarosan a gyár bővülni kezdett és több modern fonó- és szövőgépet állítottak munkába, illetve elektromos világítást használtak az üzemben, mely akkor még nagyon ritkának számított.
Image
Silvio Cerruti, Antonio Cerruti fia az unokatestvérével Quintino-vel közösen vezette a családi vállalkozást, személyesen foglalkozott minőség és az új kollekciók felszetésével. Emellett meg kellett szilárdítani jelenlétüket és új piacokat kellett meghódítaniuk főként Dél-Amerikában, a Közel-Keleten. Mindeközben a gyárátsi folyamatok modernizálása megállíthatatlanul folyt.
Image
Silvio Cerruti korai 1951-es halála után, legidősebb fia, Nino vette át a cég irányítását. Habár ekkor még csak 20 éves volt, azonnal megmutatkozott egyedülálló esztétikati érzéke és szervező készsége, melyek később igazi divat ikonná emelték.
A magas minőségű anyagok használatának hagyománya (1881 óta) ötvözve egy kivételes ember, Nino Cerruti víziójával: elegáns, sármos mégis erőteljes és férfias. Nino Cerruti klasszikus stílusa a hétköznapi eleganciával egyesítve. Egy nemzetközi márka, mely mind Európában, mind a Közel Keleten és Kínában is erős jelenléttel bír, kínálatában parfümöktől a sportruházaton át az órákig...
Image
Mérdfölkövek:

1950 - Nino Cerruti átveszi a családi üzletet
1957 - Nino Cerruti ready-to-wear kollekciója férfiaknak
1967 - Megdzületik a Cerruti 1881és megnyitja első üzletét Párizsban a Place de la Madeleine-n
1976 - Az első női kollekció bevezetése
1978 - Az első férfi illat bevezetése
1980 - Cerruti öltözteti a nemzetközi sztárvilágot
2015 - Jason Basmajian kreatív igazgató lesz
© Copyright 2021 Glamour Distribution Cosmetics. All Rights Reserved.

Search