Christina Aguilera

Image
Christina Maria Aguilera (New York, 1980. december 18. –) hatszoros Grammy-díjas amerikai popénekesnő és dalszövegíró. A televízióban először a Star Search program jelöltjeként mutatkozott be, majd a Disney Channel The New Mickey Mouse Club című műsorában szerepelt 1994-ig. 1998-ban miután elkészítette a Mulan című Disney rajzfilm betétdalát, a "Reflection" című felvételt, az énekesnő lemezszerződést kötött az RCA Records kiadóval.
A debütáló szóló albuma, Christina Aguilera 1999-ben jelent meg és három számot hozott. Az album világszerte több mint 17 millió példányban kelt el.Aguilera-t Grammy-díjra jelölték a legjobb női pop vokálért és megnyerte a Grammy-t a legjobb új művész kategóriában.
A debütáló albumát debütáló spanyol nyelvű albuma, Mi Reflejo és egy karácsonyi album követte 2000-ben. Latin Grammy-díjat nyert, és 2000-ben a legjobb művész lett. A következő, 2002-es Stripped című albuma felnőttesebb hang és képi világgal rendelkezik. Ekkor ismerte meg a jövőbeli férjét, Jordan Bratman-t, és ugyanebben az évben, 2005-ben össze is házasodtak.
A következő albuma, ’Vissza az alapokhoz’ 2006-ban jött ki, majd Aguilera a házasságra és a családjára hivatkozva kivett egy kis szabadidőt. 2008-ban kisfia született, majd egy Aguila hatodik stúdióalbuma, a ’Bionic’. Christina Aguilera több filmben is szerepet kapott, de debütált filmsztárként 2010-ben ’Burlesque’ című filmben. A "The Voice" tévésorozatának bírójává vált, és vendégszerepelt a Maroon 5 "Moves Like Jagger" -jébel, amelyet 2011-es Grammy díjra jelöltek. Christina Aguilera bemutatkozó parfümje, Xpose , 2004-ben jelent meg kizátólag Európában. A 2007-es kiadású Christina Aguilera volt az első számú parfüm az Egyesült Királyságban, amikor megjelent, és 2009-ben Németországban top-seller lett.
Image
© Copyright 2021 Glamour Distribution Cosmetics. All Rights Reserved.

Search